Fish

Friday, April 26, 2013

Friday, August 24, 2012

KOLAGEN

Lama betul tidak edit blog aku ni....haii n assalamualaikum..apa khabar semua harap-harap kalian semua berada dalam sehat sejahtera selalu hendaknya...Di samping kesempatan ini aku mengucap an selamat hari raya maaf zahir dan batin pada pembaca blog aku...

Sekarang aku mencuba meniaga kecillan untuk mencari pendapatan lebih sikit..sesiapa yang berminat benda-benda di bawah ini in box aku atau fon untuk pertanyaan selanjutnya..


IBU KOLAGEN ASLI (100% ASLI)
Alami kehebatan KOLAGEN ASLI
Nilai-nilai nutrisi yang lebih tinggi daripada sirip ikan yu. KOLAGEN-10 kali ganda lebih tinggi daripada
SIRIP YU dan SARANG BURUNG LAYANG-LAYANG
Kalsium 37 yang lebih tinggi daripada hati ikan. PH bernilai 7.6
  1. Laraskan BERAT BADAN, ANTI-BAKTERIA, pemecatan TOKSIK, menghilangkan sembelit
  2. Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension.
  3. MENCANTIKAN KULIT, MELICIN DAN MENEGANGKAN KULIT  SERTA PAYUDARA(anti penuaan), memelihara sel-sel kulit mati(jerawat),perbaiki masalah kejatuhan, penjagaan kulit(TEGANGKAN, CERAHKAN KULIT) dan RAMBUT, KURANGKAN KEDUTAN, TEMPAT HITAM, SELULIT DAN JERAWAT.
  4. Menormalkan fungsi kelenjar tiroid, meningkatkan metabolisme, fungsi usus
  5. Menghapuskan nefritis, artritis, basal, meningkatkan peredaran darah, mengurangkan penyakit sendi, lutut,darah badan dan purpura haermorrhagica
  6. Slim up abdomen dan punggung anda, melembutkan kulit dan mengurangkan sakit pinggang
  7. Mencegah anemia, mengisi rawan antara sendi, kuatkan tulang, memulihkan luka reda sakit belakang dan sebagainya.
 Penyediaan: rendam semalaman. Basuk 5-6kali toskan dan rebus bersama 500ml air kosong


sesiapa yang berminat tinggal alamat saya akan hantar sampel percuma..tapi perbelanjaan pos hendaklah di tangung oleh kalian semua ek.......

Tuesday, October 4, 2011

GATAL TANGAN NAK BUAT TEPPAN...



                                        BARANG-BARANG UNTUK MEMBUAT SAUCE


                                                                          
                                         


Ini lah hasil nya...nampak best tak?kalau ko orang nak rasa makan benda ni yang aku buat datang la kat tempat aku keja..pi kene bayar la..heheheh..........


Wednesday, September 28, 2011

Monday, September 26, 2011

Resepi nasi kacang

assalamualaikum

    salam semua harap2 semua yang tengok blog ni harap dalam keadaan sehat slalu...
catatan ni untuk kepada peminat nasi kacang atau sedara yang sudi mencuba resepi ini..buat saudara najib salin betul2 ek resepi ni..saya baca email yang saudara najib kirim pada saya berminat untuk mencuba resepi nasi kacang atau di kenali sebagai roz humus...


1 kg beras basmati
1.5 liter air
300 gm kacang kuda
ayam ikut kerpeluan potong dan bersihkan

3 kutum bunga cengekih
3 kutum buah pelaga
3 sudu minyak lemak kambing atau minyak sapi
garam dan aji no moto ikut suka la..kalau nak masin bubuh la banyak sikit

cara2

rebus air terlebih dahulu masukan bunga cengkih,buah pelaga,kacang kuda,kemudian basuh beras basmati sehingga bersih.kemudian tos kan die..ketepikan beras tu tadi..tengok kacang kuda yang kite rebus tadi bersama bunga lawang dan cengkih tadi tu.tengok kacang kalau dah setengah masak masukan ayam garam n aji secukup rasa..tutup dan tunggu kacang empuk sedikit..kemudia tengok ayam kalau dah seakaan nak masak masukan  beras basmati tadi..tutup bali tunggu air sehungga sedikit kekeringan.kemudian masuk minyak sapi atau minyak lemak kambing tadi..tutup dan tunggu sehingga beras tu masak menjadi nasi..heheh
kalau nak sedap cari la minyak lemak kambing sebab bila nasi masak die bau wangi..

bila dah masak tu angkat dan boleh sediakan dengan sauce..untuk org kite nasi ni makan nge dalca,apa2 kari pun sedap juga kalau orang arab cukup nge nasi n sauce je...

cara2 buat sauce..
ambil la beberape biji tomato sedikit daun ketumbar.....blender tomato tapi jangan hancur sangat biar nampat ketulan kecil2 lagi sedap.kemudian ambil sediki daun ketumbar cicang atau chop daun tu.campur semua sekali perasa dengan garam dah cukup..bila dah sia makan la dengan nasi tu kalau suka ambil bawang besar cili hijau ,timun buat ulam..kalau org saudi tu je la sayur untuk makan nge nasi ni..

note;kalau suka pedas boleh juga tambah cili merah blender dengan tomato tadi

Tu ja la nasi kacan yang simple....kalau suka cuba la kalau tak mejadi..tepon je mukin dengan aku tulis ni ade setengah ko orang tak faham kan..cal je aku..inysallah nati aku bagi tahu ko orang.......

Tuesday, September 20, 2011

SUKA SUKI


Assalamualaikum.................

            Peh lame tul tak edit blog aku ni.Sah, ke edt buke pun jarang ni baru nak buke..hehe
Sekarang aku mencuba kejaya baru lak tapi masak tak boleh aku lupakan...ni aku masuk kan gambar2 yang aku snap sendiri ape2 yang tak betul sila beri komen pada gambar ini..keja same pada pihak pembaca blog aku ni amat di hargai supaya aku dapat belajar lagi tetang photographer...